Debatturneringer

Her kan du læse om to slags debatturneringer:

1) Internationale debatturneringer som man kan tilmelde sig individuelt som gymnasieelev.

2)  Debatturneringer, som man kan bestille til afholdelse på sit skole/gymnasium/universitet/arbejdsplads.

 

Internationale debatturneringer

At deltage i en international debatturnering er en gamechanger for mange elever. De bliver hooked på debat som en sport, hvor de oplever fordelene ved at kunne argumentere overbevisende, samtidig med at de opnår en stor viden om aktuelle og historiske samfundsforhold. Derudover får man som oftest venner for livet, da det er en stor, sjov og intens oplevelse at debattere på samme hold.

Det er nu for første gang muligt at tilmelde sig som individuel elev. Vi sammensætter hold a 5 elever, der i 8 uger undervises 3 timer ugentligt af en erfaren debatcoach, der er tidligere deltager ved VM i debat. Derefter rejser holdet til turneringen, hvor de møder unge fra hele verden.

Det er en unik mulighed for den videbegærlige gymnasieelev, der elsker at argumentere, eller gerne vil blive bedre til det. Mange elever bruger deres nye færdigheder i hverdagen i gymnasiet, hvor de bliver markant bedre til at lave mundtlige præsentationer, finder inspiration til SRP og excellerer til eksamen.

Man kan tilmelde sig direkte, eller ens gymnasium kan lave tilmeldingen. Angiv ved tilmelding om du selv eller dit gymnasium betaler.

Det er en stor fordel for gymnasier at få elever afsted til internationale turneringer, for de findes ikke på den måde herhjemme. De fleste elever bliver meget begejstrede og kommer hjem og kan fungere som dommer, hvis skolen vil prøve kompetitiv debat, eller de kan hjælpe med at få sat debatter igang i timerne. Flere gymnasier har nu debatklubber efter skole, som resultat af at elever har startet det op, efter at have prøvet en international turnering.

Man skal som deltager være indstillet på, at alkohol ikke er tilladt på turen.

Du kan finde de konkrete turneringer under ‘Begivenheder’, der er ganske få pladser, så tøv ikke med at få din ansøgning afsted!

 

Bestil en debatturnering til jeres gymnasium/skole/universitet/arbejdsplads

Debatturneringer er almindelige mange steder i udlandet, f.eks. England og Tyskland, men i Danmark har vi ikke rigtig nogen. Derfor er det en ekstra god ide som uddannelsesinstitution selv at få arrangeret en, da det er helt anderledes end noget andet eleverne prøver i deres uddannelse, og det giver dem et kæmpe udbytte.

Varighed: Som udgangspunkt tager en Do Debate! turnering en dag (men kan sagtens udvides til 2-3 dage).

Deltagere: Eksempelvis en klasse, men det er helt op til skolen, der er mange muligheder. Eleverne skal på forhånd have kendskab til denne form for debat, enten via egen lærer, eller en indledende workshop med Do Debate.

Form: Alle elever har 5 min. taletid i hver debat, og alle holdene deltager i et vist antal indledende runder. Herefter findes semifinalister og tilsidst finalisterne. Øvrige elever er stadig med som tilskuere til de sidste debatter.

Emner: Emnerne for turneringen bliver dels meldt ud til eleverne på forhånd, så de kan lave research og læreren evt. kan bruge tid i undervisningen på emnet, dels ‘impromtu’ -dvs. de får 45 min. på selve dagen til at forberede sig på et ukendt emne. Emnerne besluttes i fællesskab af de deltagende lærere og Charlotte Ib fra Do Debate!

Dommere: En dommer fra Do Debate dømmer finalen og alle runderne og derudover er det lærere fra den pågældende uddannelsesinstitution, der fungerer som dommere. Det er fint, hvis en enkelt eller to af lærerne allerede kender lidt til formel debat, men resten kan sagtens være nye. For alle undervisere vil det være en god chance til at lære mere om formel debat, og der vil være en indledende briefing om de kriterier der skal bedømmes ud fra. Der skal mindst bruges en dommer pr. 8 elever.

Planlægning: Står Charlotte Ib for i samarbejde med 1-2 undervisere fra det pågældende sted. I skal påregne et indledende møde og resten af planlægningen foregår over mail og telefon.

Pris: Afhænger af antal elever og omfang. Kontakt info@dodebate.dk og aftal nærmere. Prisen er inklusiv en pokal til vinderholdet:-)