Referencer

“Vi har i YXLON Copenhagen haft fornøjelsen af at have Do Debate v/Charlotte Ib ude og afholde workshop i argumentation og debat for vores sælgere. Det var en utroligt positiv og anderledes oplevelse, og vi følte at kurset var unikt i sin kobling af argumentation og teambuilding.
Jeg har oplevet og deltaget i mange kurser vedr. salgsteknik, men dette var ganske anderledes og med langt mere nerve med sin fokus på struktur, strategi og ”fast thinking”. Derudover var det nyttigt at få øvet aktuelle argumenter for og imod vores produkter ved selve den kompetitive debat, der i den grad fik adrenalinet i gang selv hos garvede og vidende sælgere. Det gjorde, at motivationen og intensiteten hos deltagerne hele tiden var høj, og alle følte sig både udfordret og underholdt.
Som underviser er Charlotte Ib dygtig til at holde fokus og momentum hos deltagerne samt sikre, at der på intet tidspunkt blev mulighed for at snige sig udenom eller køre på frihjul. Charlotte holder deltagerne fanget med sin meget stærke faglige viden, samt favner bredt med sin åbne, rolige og ligetil personlighed, og jeg kan derfor kun give mine varmeste anbefalinger. Der er ingen tvivl om, at det på ingen måde er sidste gang vi har arbejdet med Do Debate og Charlotte”

Mads Transel, salgschef, YXLON

 

“Charlotte er en handlekraftig underviser, der formår at kombinere sin faglige suverænitet med innovative og engagerende undervisningsformer. Hun har en enestående evne til at omsætte sine visioner til konkrete mål. Således har Charlottes arbejde med talentudvikling givet meget flotte resultater. Hun har senest gennem introduktion af en særlig formel debatform formået at skærpe elevernes beherskelse af det engelske sprog i en anvendelsform, der er unik. Et eksempel på betydningen af Charlottes arbejde med talentudvikling er, at hendes elever har deltaget i internationale debatturneringer med stor succes.”

Povl Nygaard Markussen
Rektor for Sankt Annæ Gymnasium indtil 1. september 2014.

 

 

“Charlotte Ib er en yderst kompetent og engageret foredragsholder og igangsætter, når det drejer sig om at forstå og i praksis lære at afholde formel debat. På Center for Retorik på Aarhus Universitet har vi ved 2 lejligheder haft fornøjelsen af oplæg om debat med indlagte øvelser og instruktion fra Charlotte Ib, og vi kan varmt anbefale hende til andre, der overvejer at udvikle formel debat i et læringsforløb eller en anden lignende sammenhæng.”

Carsten Madsen, lektor i retorik og Centerleder, Center for Retorik, Aarhus Universitet

 

“I 2014 var Charlotte Ib organisator og planlægger af en Debate Camp for tre gymnasieklasser fra hhv. Århus Statsskole, Slagelse Gymnasium og Sankt Annæ Gymnasium. Eleverne fik her i tre dage mulighed for at debattere på hhv. engelsk og dansk inden for emner af skiftende karakter. Både fagligt svage og stærke elever blev udfordret og formen er medvirkende til at stilladsere den mundtlige performance, så fagligt udfordrede elever tør give mere af sig selv, da de her har en tydeligere form at operere inden for. De fagligt stærke elever får mulighed for at udforske sprog og argumenter på højt niveau. Eleverne får gennem en sådan form udviklet stærke mundtlige kompetencer, ligeledes er det for nogle elever et afgørende skub i forhold til at tage ordet i en forsamling.

Charlotte har i 2015 også afholdt workshop for en klasse, samt kursus i debat for engelskfaggruppen på Greve Gymnasium. Lærerne er efterfølgende gået i gang med at introducere denne form i både mindre og større skala til stor gavn for eleverne. Vi ser mange muligheder i debatformen fremover, da vi ønsker at vores elever bliver endnu dygtigere til at begå sig i større debatfora, men generelt også ønsker at de løftes i hele deres mundtlige performance.

I alle disse sammenhænge har vi oplevet Charlotte som en meget dygtig og inspirerende underviser og oplægsholder, som vi også gerne vil trække på i fremtiden. Vi kan derfor varmt anbefale hende til andre uddannelsesinstitutioner.”

Mette Trangbæk Hammer, rektor, Greve Gymnasium

 

“Charlotte Ib har igennem de sidste par år skræddersyet kurser i debat for engelskfaggruppen og vores elever i Tale-og Debatklubben på Espergærde Gymnasium og HF. Kurserne har givet os et kreativt og nytænkende indspark til arbejdet med debat i den daglige undervisning og i forbindelse med talentudviklingen i vores Tale-og Debatklub. På Charlottes kurser er der en tæt kobling mellem teori og praksis, og på hendes varme og inspirerende facon, får hun engageret både lærere og elever i debatkunstens udfordringer og glæder. Charlotte Ib har endvidere været en vigtig rådgiver og sparringspartner i EG’s etablering af vores nye Tale-og Debatklub, samt i planlægningen af konkrete tale-og debatkonkurrencer. Vi kan på det varmeste anbefale Charlottes kurser hvis man er interesseret i at styrke debatkulturen på ens skole og/eller vil anvende debat som en arbejdsform i undervisningen.”

Louise Raaschou Petersen, Engelsklærer på Espergærde Gymnasium og HF.