Min baggrund

Jeg hedder Charlotte Ib og er uddannet cand. mag. i engelsk og filosofi fra Københavns Universitet. I 2013 stiftede jeg Do Debate! og har siden holdt kurser for undervisere over hele landet, samt workshops for både gymnasieelever og virksomheder som Danske Bank.

Jeg har igennem en del år arbejdet med retorik og debat som lektor på Sankt Annæ Gymnasium. Både i form af talentpleje, men også som del af den almindelige undervisning i engelsk. Alle elever, uanset niveau, drager nytte af at kunne analysere en sag, tænke kritisk, strukturere, finde belæg for deres argumenter og formulere sig præcist foran et publikum, og disse kompetencer kommer i høj grad i spil gennem formel debat.

Siden 2011 har jeg været dansk projektleder for VM i debat (WSDC) for Undervisningsministeriet. Hvert år deltager omkring 60 lande i World Schools Debating Championships, der over 10 dage kårer det mest overbevisende hold.  Danmark gik fra en plads i bunden i 2012 til verdens bedste EFL (English as a foreign language) hold 4 år efter. Læs mere om WSDC på FB siden WSDC Danmark.

Kompetitiv debat har bragt mig rundt i verden som dommer ved turneringer som Asian World Schools Debating Championships i Istanbul og  Prague Debate Spring i Tjekkiet . Ved Europen i Stuttgart i 2016 var jeg én ud af tre chief adjudicators.
Herigennem har jeg opnået solid erfaring med at vurdere stil, indhold og strategi og bruge dette til at give konstruktiv feedback.

På universitetsniveau er formel debat langsomt ved at vinde indpas i Danmark. På Århus Universitet har jeg stået for efteruddannelse af underviserne på Center for Retorik, da formel debat nu skal til at indgå som en del af eksamen i praktisk argumentation. Derudover har jeg som gæsteforelæser introduceret formel debat til de nye retorikstuderende.

Arbejdet med talentfulde elever har betydet, at jeg i 2019 har holdt oplæg ved nationale talentkonferencer arrangeret af blandt andre Talent.dk og Astra. Derudover står jeg i  2020 for workshops om debat i undervisningen på 6 konferencer rundt i landet for gymnasielærere i engelsk.